Mads Pedersen hylder cykelstjerne: Han er en legende

Af: Nicolai Busekist

|

10/07/2023 06:10

Mest læste i dag

Mads Pedersen vandt lørdag eftermiddag 8. etape af Tour de France. Efter etapen hyldede han den udgåede Mark Cavendish.

Da Mads Pedersen sprintede sig til en sejr på 8. etape af Tour de France, havde han ikke Mark Cavendish bag sig. Det var ellers forventet, at det ville komme til at ske.

Årsagen til, at det ikke skete var, at han var udgået efter et styrt tidligere på etapen.

Cavendish var ellers spået som en potentiel vinder af etapen, da han havde vist god form i løbet af løbet. Blandt andet har han leveret feltets absolut højeste tophastighed på 74,7 km/t. Derudover har han også kørt sig til placeringer som to, fem og seks.

Den 38-årige cykelstjerne havde håbet på at vinde sin etape nummer 35 i Tour de France. Havde han formået at gøre dette, ville det have sendt ham forbi Eddy Merckx som den mest vindende i historien.

Desværre endte et styrt med at sætte en stopper for dette. I forbindelse med styrtet på pådrog han sig skader, der gjorde, at han ikke var i stand til at fortsætte.

Efter etapen understregede Pedersen, at det ærgrer ham, at Cavendish ikke får muligheden for at tage rekorden til sig selv.

"Jeg håbede så meget på, at han ville vinde sin 35. etapesejr under denne Tour. Og at se ham forlade løbet er smertefuldt. Ikke kun for ham, men for mange i feltet og for fansene," sagde Mads Pedersen ifølge Ekstra Bladet.

Cavendish havde på forhånd meldt ud, at det ville blive hans sidste Tour de France. Det skyldes, at han har besluttet at indstille sin karriere efter denne sæson.

Den danske cykelstjerne håber, at Cavendish hurtigt kommer sig efter styrtet, så de kan duellere senere på året.

"Jeg håber, at han kommer sig hurtigt, og at jeg kan komme til at køre mod ham igen i de sidste løb i denne sæson. For det vil være en ære for mig at være der til afslutningen på karrieren for sådan en legende," lød det fra ham.