Mattias Skjelmose reagerer på skuffelse

12/07/2023 10:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mest læste i dag

Det kunne være blevet til mere for Mattias Skjelmose på 10. etape, hvorfor han ærgrer sig over, at han ikke kom med i spurten.

Danske Mattias Skjelmose fik en plads i det primære udbrud, men da der skulle sprintes om sejren, var han ingen steder at se. Derfor blev det 'kun' til en syvendeplads på 10. etape af Tour de France.

Den 22-årige Skjelmose vare en del af den anden gruppe, der nåede frem til målstregen, og her vandt han spurten.

Efter etapen har han erkendt, at han ikke havde kræfter nok til at følge med, da der for alvor blev taget hul på finalen.

"Jeg var rimelig færdig allerede. Jeg troede egentligt, at de ville starte tidligere, men de startede først på stigningen, og jeg var lidt overrasket, men de var åbenbart kun lidt mindre ramt end mig," sagde Skjelmose ifølge Ritzau.

"Jeg føler mig rimelig sikker på, at jeg kunne have vundet spurten, men sådan er det. Det er stadig 11 etaper tilbage, og mange af dem passer godt til et udbrud, så dem glæder jeg mig til."

Selvom det ikke blev til den sejr, som Skjelmose havde drømt om, var der ros at hente fra sportsdirektør Kim Andersen efter etapen.

Han slog fast, at Skjelmose ikke er vant til at køre i udbrud, hvorfor det var en helt anden etape, end han er vant til. Derfor mener han heller ikke, at den unge cykelrytter har grund til at være skuffet.

Det er endnu ikke blevet til en etapesejr under dette års Tour de France, som også er hans først, men han kan til gengæld glæde sig over at have sikret sig tre top-10-placeringer.

Efter 10. etape var han samlet nummer 25 i klassementet, hvor han har godt 27 minutter op til Vingegaard i den gule trøje.