Michael Mørkøv afslører: Kasper Asgreens sejr kunne have været forpurret

Af: Nicolai Busekist

|

21/07/2023 05:48

Mest læste i dag

Kasper Asgreen var første mand over stregen på 18. etape af Tour de France, men det kunne være endt anderledes.

Quick-Step overvejede flere gange at kalde Kasper Asgreen retur fra udbruddet. Det afslørede Michael Mørkøv efter torsdagens etape.

Det skyldes, at det lignede en umulig opgave, som han havde begivet sig ud på. Sammen med kun tre andre ryttere, gik Asgreen i udbrud i starten af etapen.

Selvom de undervejs blev holdt i kort snor af sprinterholdene, formåede udbruddet at holde afstand til feltet. Og til slut kunne Asgreen krydse målstregen som den første rytter på 18. etape.

"Selvfølgelig var det ikke ideelt. Jeg ville hellere have været af sted med seks-syv-otte mand. Men det er også den sidste uge i Touren, og vi kommer fra nogle hårde, hårde uger," sagde han ifølge Ritzau efter etapen.

"Vi har set det før, at selv en lille gruppe kan snyde sprinterholdene. Jeg udelukkede det ikke."

Asgreen arbejdede hårdt for at holde fast i føringen. Han var dog ikke alene om det. Med sig i udbruddet havde han selskab af Jonas Abrahamsen (Uno-X) samt Lotto-Dstny-rytterne Pascal Eenkhoorn og Victor Campenaerts.

Da de nærmede sig målstregen, satte de fire rytter den sidste spurt ind. Her var det den 28-årige cykelrytter fra Kolding, der var hurtigst. Efter etapen udtalte han, at han naturligvis var rigtig glad for at have vundet.

Som tidligere angivet, kunne drømmen om etapesejren have været slukket tidligere. Til TV 2 Sport fortalte Michael Mørkøv, at Quick-Step flere gange overvejede at kalde Asgreen tilbage. I sidste ende undlod det, og det viste sig at være klogt.

Årsagen til, at de overvejede at gøre dette var, at det virkede usandsynligt, at udbruddet skulle holde øje. I samarbejde med Abrahamsen, Eenkhoorn og Campenaerts, sørgede Asgreen dog for dette.

Torsdagens er den første, som Asgreen har vundet i Tour de France. Han er dog ikke den første dansker til at vinde en etape i år. Det har både Jonas Vingegaard og Mads Pedersen også gjort.