Officielt: Dansk cykelstjerne udtaget til Tour de France

Af: Nicolai Busekist

|

22/06/2022 08:00

Mest læste i dag

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke var helt uventet, at den danske cykelstjerne ville blive udtaget til Tour de France, men nu er det bekræftet.

Jumbo-Visma har nemlig meldt ud, at danske Jonas Vingegaard er blevet udtaget til at køre Tour de France. Det er blevet meldt ud på deres officielle hjemmeside.

Desuden har holdet meldt ud, af Vingegaard kan se frem til at få selskab af både Wout van Aert, Primoz Roglic, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot og Nathan Van Hooydonck.

Ikke nok med, at den 25-årige Jonas Vingegaard er blevet udtaget til at deltage i det prestigefyldte cykelløb, der i år får sin start i Danmark, er han også blevet udset til en helt særlig rolle.

I præsentationen af de rytter, der af Jumbo-Visma er blevet udtaget til at cykel med i løbet, er det nemlig blevet gjort klart, at det er Jonas Vingegaard og Primoz Roglic, der er blevet udset til at kæmpe om den gule førertrøje.

"Vi har flere ambitioner, så vi har udvalgt ryttere, som er de bedste i forskellige terræner," lød det fra Merijn Zeeman, der er sportsdirektør i Jumbo-Visma, ifølge Ritzau.

"Vi er nødt til at føre vores kaptajner sikkert gennem den første hektiske uge, men vi skal også være i stand til at gøre det svært for de øvrige Tour-favoritter i bjergene."

Dette betyder naturligvis, at danske cykelfans kan se frem til at følge Jonas Vingegaard, når han fra den 1. juli skal kæmpe om at kunne iføre sig den gule førertrøje under Tour de France.