Russisk cykelrytter slipper for udelukkelse

Af: Nicolai Busekist

|

05/03/2022 15:33

Mest læste i dag

Den russiske cykelrytter er den som den eneste ikke blevet udelukket fra sporten.

UCI har givet INEOS Grenadiers-rytteren Pavel Sivakov tilladelse til at køre, da han skifter nationalitet fra russisk til fransk. 

Både det franske og internationale cykelforbund er blevet underrettet, og han kan nu køre under det franske flag ved nationale, verdensmesterskaber og olympiske begivenheder, oplyser hans hold INEOS Grenadiers ifølge Sky Sports

Pavel Sivakov blev født i Italien af ​​russiske forældre, der også var cyklister, og flyttede til Frankrig i en tidlig alder. 

Derfor glæder det ham også, at han nu endelig kan stille op som franskmand: 

"Jeg blev født i Italien og flyttede til Frankrig, da jeg var et år gammel. Frankrig er hvor jeg voksede op og blev uddannet, og hvor jeg blev forelsket i at cykle. Det føles som mit hjem."

"Jeg har ønsket at blive fransk statsborger i nogen tid og havde sendt en anmodning til UCI, men i betragtning af, hvad der sker i Ukraine i øjeblikket, ville jeg fremskynde dette, og det er nu lykkedes," siger en glad Pavel Sivakov.

At skiftet endelig er gået igennem glæder Pavel Sivakov, og samtidig giver det ham blod på tanden: 

"At have muligheden for at køre som fransk statsborger i internationale begivenheder og løb gør mig utrolig glad. Det ville være en drøm at køre i Paris ved OL i 2024 for Frankrig," siger han.

Pensionist

Overvejer du at gå på pension og nyde livet som pensionist i Danmark, så besøg Pensionist.dk for flere nyheder og information.