To ryttere udgået af Tour de France efter 1. etape

Af: Nicolai Busekist

|

02/07/2023 07:16

Mest læste i dag

Det er slut med Tour de France for i år for to ryttere. Efter et styrt på 1. etape, er de blevet tvunget til at udgå af det franske løb.

Både Movistar-kaptjan Enric Mas og EF-rytter Richard Carapz var blandt de ryttere, der var en tur i asfalten på 1. etape af Tour de France.

Fælles for dem begge er, at de har været spået til at kæmpe om en plads på podiet. Nu står det dog klart, at der er ingen af dem, der får muligheden for at gøre dette.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Det skyldes, at begge ryttere var en tur i asfalten på 1. etape. Her kom de slemt til skade, og stiller derfor ikke til start på 2. etape.

Efter styrtet stod Movistar-rytter Enric Mas i vejkanten i en rum tid. Derefter besluttede han sig for, at han ikke ville køre videre på grund af sine skader.

Efterfølgende har et spanske hold givet en opdatering på det sociale medie Twitter. Her har de oplyst, at han har pådrage sig et brud på højre skulder. Desuden har han været til observation på hospitalet.

I samme styrt var også Magnus Corts kaptajn, Richard Carapaz, involveret. Efter styrtet tog han sig til knæet, og så ud til at have store smerter.

Der gik lang tid, inden han fik sat sig op på cyklen. Til sidst lykkedes det, og han fik også gennemført etapen.

Han tabte omtrent et kvart til lørdagens vinder, Adam Yates. Det har dog ikke den store betydning, da han ikke er med i feltet søndag. EF har skrevet på Twitter, at han har fået et brud på den ene knæskal.

Carapaz havde god succes i Tour de France i 2021, hvor han sluttede som nummer tre. Kun danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar klarede sig bedre end ham.