Tour de France kommer med overraskende nyhed

Af: Nicolai Busekist

|

02/12/2022 07:57

Mest læste i dag

Tour de France er kommet med en nyhed, som de færreste havde regnet med. I 2024 bliver løbets slutdestination nemlig ikke i Paris.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der altid har været en vis sammenhæng mellem Tour de France og Paris. Det har nemlig altid været i den franske hovedstad, at løbet har haft sin afslutning.

Derfor er det også kom som en stor overraskelse for mange, at det ikke kommer til at være tilfældet i 2024.

Her vil det nemlig for første gang i løbets lange historie ikke være Paris, der skal lægge asfalt til den sidste etape. Derimod kommer det til at være Nice på den franske riviera.

Det oplyser Tour de France i et opslag, der er blevet delt på det sociale medie Twitter.

"Efter 110 udgaver, der er sluttet i eller nær Paris, skal Tour de France slutte langt fra Paris for første gang i 2024 med 21. etape til Nice den 21. juli," lyder det i deres opslag.

Det er dog ikke uden grund, at man har valgt at flytte løbets afslutning til Nice i 2024. Det er nemlig gjort med henblik på, at sikre, at det ikke kommer til at falde sammen med OL i Paris, der starter den 26. juli.

Med andre ord, er det altså af både sikkerhedsmæssige og logistiske årsager, at man har truffet denne beslutning.

I 2024 bliver det derfor første gang siden 1974, at man ikke har rundet det verdenskendte cykelløb af på Champs-Élysées i Paris.

Desuden er der også en anden ændring, der bliver indført i 2024, hvilket der også er blevet oplyst om på Twitter. Løbet bliver nemlig afgjort på en enkeltstart på den sidste etape.

Det vil være første gang siden 1989, at man vælger at runde løbet af på denne måde, hvorfor det naturligvis ikke er noget, der ofte er sket.