Tour de France-vinder risikerer at miste sine medaljer

Af: Jesper Bengtson

|

30/06/2024 16:00

Cykling
Foto: Wikimedia Commons
En tidligere Tour de France-vinder er i alvorlige problemer.

Mest læste i dag

Den britiske cykelrytter, Sir Bradley Wiggins, der vandt Tour de France i 2012, er blevet erklæret konkurs af Lancaster District Court.

Wiggins' økonomiske problemer har stået på i flere år, men nu gik den altså ikke længere.

Lige nu skylder han sine kreditorer hele 8,2 millioner danske kroner, hvorfor han er nødt til at finde nogle penge frem - og det kan ende med at gå ud over hans medaljer.

Sådan skriver mediet Girodociclismo.

I et forsøg på at håndtere sin gæld blev Wiggins i 2022 sat på en såkaldt tilbagebetalingsordning.

På trods af det, havde han i november 2023 ikke tilbagebetalt noget af sin gæld, hvilket resulterede i, at han måtte sælge flere af sine aktier i Spanien samt navnerettighederne til 'Wiggins' og 'Wiggo'.

Den 3. juni blev han officielt erklæret konkurs, hvorfor kuratorer nu skal beslaglægge flere af Wiggins' personlige ejendele.

Det kan - som tidligere nævnt - potentielt betyde, at han mister sine medaljer og trofæer; akkurat som det skete for den tidligere tennisspiller Boris Becker, der i 2022 måtte aflevere sine Wimbledon-trofæer på grund af økonomiske problemer.

Indtil videre har Wiggins ikke kommenteret den nyeste retskendelse.

Konkursen understreger de udfordringer, som mange atleter kan stå overfor efter deres aktive karriere, hvor de skal finde noget andet at få tiden til at gå med.