Tre år for sent: Nu har Primoz Roglic endelig fået den

27/11/2023 18:00

|

Nicolai Busekist

Det er godt nok tre år for sent, men Primoz Roglic kan glæde sig over, at han nu endelig har fået den.

Mest læste i dag

Primoz Roglic er uden tvivl en af de bedste cykelryttere i verden. Det kan han rent faktisk bryste sig af, at han er blevet kåret som. Men han er aldrig blevet overrakt prisen.

Tilbage i 2020 blev han kåret som vinder af den famøse Velo d'Or-pris. Selvom det er tre år siden, er det først nu, at han har fået sit trofæ. Derfor får han endelig et bevis til reolen for, at han har været kåret som den bedste cykelrytter i verden.

Prisen fik han i 2020, hvor han vandt både Liege-Bastogne-Liege og Vuelta a Espana. Det samme år formåede han også at køre sig til en 2.-plads i Tour de France. Det var meget tæt på at blive til en sejr, men han mistede sin føring til Tadej Pogacar på en afgørende enkeltstart.

2020 var også et år, der var hårdt ramt af coronavirus. Det har blandt andet den betydning, at der ikke blev afholdt mange fysiske prisuddelinger. Derimod blev mange af dem klaret virtuelt.

Dette var også tilfældet for Velo d'Or-prisuddelingen, hvor vinderne ganske blev fundet, men trofæerne blev aldrig overrakt. Derfor har Roglic de seneste tre år ikke haft et fysisk bevis for, at han vandt den fornemme pris.

Men nu er det endelig slut med at vente, for efter tre års ventetid har han fået overrakt sit trofæ. Det skete forud for søndagens BeKing Charity Criterium, som blev kørt i Monaco. Du kan se, hvordan de gik til, da han fik sit trofæ, i videoen herunder: