Vingegaard har ikke fokus på det: Må du spørge ham om

04/06/2023 06:38

|

Nicolai Busekist

Foto: David Ramos/Getty Images

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard skal i år forsøge at gentage sin store succes i Tour de France, men han har ikke fokus på Tadej Pogacars skade. 

Det forventes, at der igen vil være lagt op til en suveræn dyst, når Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar skal kæmpe om at stå øverst på podiet i Tour de France. 

Sidste år var det den danske Jumbo-Visma-rytter, der var stærkest. Spørgsmålet er dog, om han vil være i stand til at gentage det, og igen sikre sig den helt store triumf. 

Hvad der måske kan vise sig at være en fordel for Vingegaard er, at Pogacar brækkede sit håndled efter et styrt i Liege-Bastogne-Liege. 

Det har betydet, at han har været tvunget til at holde sig fra cyklen i en periode. Af denne grund har han ikke haft de samme muligheder for at træne forud for Touren. Bl.a. har det medført, at han har været nødt til at trække sig fra Slovenien Rundt. 

På trods af, at det kan vise sig at være en fordel for ham, er det ikke noget, Vingegaard har fokus på. 

Det forklarede han på et virtuelt pressemøde, hvor han også afslørede, at han ikke har talt med Pogacar. 

"Jeg har ikke talt med ham, og jeg tror ikke hans skade kommer til at have nogen indflydelse på ham. Hvis det gør, så må du spørge ham om det," sagde han ifølge Ekstra Bladet

"Jeg håber selvfølgelig, at han kommer til at kunne køre på hundrede procent på sit bedste niveau. Men som jeg sagde før, må du spørge ham omkring, hvor han står, fordi det kan jeg ikke svare på."