Vingegaard taler ud efter vanvittig enkeltstart

Af: Nicolai Busekist

|

19/07/2023 06:05

Mest læste i dag

Danske Jonas Vingegaard leverede en sand magtdemonstration, da han vandt 16. etape af Tour de France.

Det er svært at beskrive Jonas Vingegaards præstation på 16. etape af Tour de France som andet, end at han kørte Tadej Pogacar sønder og sammen.

Derfor var den danske Jumbo-Visma-rytter naturligvis også godt tilfreds med sin præstation, da han tirsdag eftermiddag udtalte sig til pressen.

Den 26-årige Vingegaard var den klart hurtigste på enkeltstarten, der havde en distance på 22,4 kilometer. Han var 1 minut og 38 sekunder hurtigere end Pogacar, der satte den næsthurtigste tid på etapen.

"Jeg følte, at jeg var rigtig god i dag. Jeg tror, at det er den bedste enkeltstart, jeg nogensinde har kørt," sagde Vingegaard efter etapen ifølge Ritzau.

"Jeg er virkelig stolt af, hvad jeg gjorde i dag, og jeg er meget stolt over sejren. I dag overraskede jeg endda mig selv med den enkeltstart. Jeg troede ikke, at jeg ville gøre det så godt."

På grund af den stærke præstation på 16. etape, er han nu 1 minut og 48 sekunder foran Pogacar i det samlede klassement. Det betyder, at han har bragt sig i en god position til at vinde Tour de France igen i år.

Selvom det uden tvivl er danskeren, der har fordelen, afviser han, at løbet er afgjort. Derimod mener han, at der stadig er 'en masse hårde etaper', der skal overstås, inden en vinder kan kåres.

I samme ombæring slog han fast, at han og resten af Jumbo-Visma vil fortsætte med at kæmpe i de kommende dage.

Onsdag skal Vingegaard og Pogacar igen duellere, men denne gang bliver det i bjergene. Vingegaard kan derfor se frem til endnu en hård dag, hvor han skal kæmpe for at forsvare sin føring og holde Pogacar bag sig.