Wout van Aert afslører: Derfor gik det galt

13/06/2023 06:47

|

Nicolai Busekist

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Mest læste i dag

Wout van Aert vandt ikke spurten på 2. etapen af Schweiz Rundt, som han havde håbet. Efter etapen forklarede han, hvorfor det gik galt. 

Anden etape af Schweiz Rundt blev afsluttet med en massespurt. Den var Wout van Aer en del af, men han formåede ikke at vinde. 

Den belgiske stjerne var med helt fremme, men han fik sat sin spurt ind for tidligt. På de sidste 100 meter kunne han ikke længere hold sin topfart. Det betød, at han blev overhalet af både Biniam Girmay og Arnaud Demare kort inden målstregen. 

Efter etapen udtalte han, at det ikke havde været en perfekt spurt fra hans side. Derimod beskrev han det som værende en 'kaotisk' afslutning. 

"Det var ret kaotisk. Jeg var lidt langt tilbage på den sidste kilometer, og så kørte min holdkammerat mig frem. Da der var plads, kørte jeg, men der var mere end 300 meter til stregen, så ja... For tidligt," sagde han ifølge Feltet

Det betyder, at Van Aert fortsat er uden sejre i løbet. På den indledende enkeltstart var han heller ikke hurtig til at vinde. Her blev det i stedet til en 3. plads. 

Til gengæld kan han glæde sig over, at han har skrabet nok point sammen til at kunne iføre sig løbets pointtrøje. Det er han glad for, da det er en trøje, han sigter efter at tage med sig hjem. 

"Jeg tror, at hvis jeg går efter et par etaper, så har jeg en god chance. Jeg tror, jeg kan få nok point til at tage trøjen, og det var derfor jeg kørte efter dem derude i dag," lød det fra ham. 

Han sagde også, at han primært deltager i Schweiz Rundt for træningens skyld. Han har derfor ikke et altoverskyggende mål om at vinde. Tværtimod har han planer om at støtte Wilco Kelderman i klassementet, lyder det.