8 personer tiltalt: Skal i retten efter Maradonas død

Af: Nicolai Busekist

|

24/06/2022 11:11

Mest læste i dag

I alt otte personer, herunder hans personlige læge, er tiltalt for at have medvirket til Diego Maradonas død i 2020.

Det kom som et chok for hele fodboldverdenen, da en af sportens absolut største legender, Diego Maradona, gik bort i november 2020, efter at være blevet ramt af et hjerteanfald.

Nu har anklagemyndigheden i Argentina meldt ud, at lægerne ikke gjorde nok for at redde den argentinske stjernes liv. Det skriver flere nyhedsbureauer, herunder AFP og EFE.

Dette har ført til, at otte medicinske ansatte er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med behandlingen af Diego Maradona, da han var indlagt på sygehuset.

Den argentinske anklagemyndighed mener, at de tiltalte personer undlod at give Maradona livsvigtig førstehjælp. I stedet skulle de angiveligt have overladt hans liv til skæbnen, lyder det.

Ikke nok med det, så mener de også, at der var en 'intern accept' blandt de tiltalte personer om ikke at redde den 60-årige fodboldlegende.

Blandt de tiltalte i sagen finder man legendens personlige læge, Lepoldo Luque. Hertil er også en psykiater, en psykolog, to læger, en oversygeplejerske og to sygeplejersker blevet tiltalt.

Det er endnu uvist, hvornår retssagen starter, men sagen blev indledt allerede i maj sidste år. Det skete, efter en rapport om hans død blev offentliggjort. De tiltalte risikerer op til 25 års fængsel.