Avis: Manchester United indfører særlig Ronaldo-regel

Af: Nicolai Busekist

|

09/01/2023 07:55

Mest læste i dag

Manchester United har besluttet at indføre en helt ny regel, der er 'inspireret' af Cristiano Ronaldo.

Inden Cristiano Ronaldo fik ophævet sin kontrakt med Manchester United, var han blandt de bedst betalte spillere i hele Premier League.

Sådan kommer det ikke til at være fremadrettet for spillere i Manchester United, da de har indført en særlig 'Ronaldo'-regel, der skal sikre, at der ikke er spillere, der tjener absurde summer.

Ifølge Daily Mail betyder denne regel, at Manchester United ikke længere ønsker at have spillere i truppen, der tjener mere end 200.000 pund om ugen. Det svarer til omtrent 1,7 millioner kroner.

Avisen skriver, at initiativet er blevet taget i et samarbejde mellem klubbens administrerende direktør, Richard Arnold, fodbolddirektør John Murtough samt cheftræner Erik ten Hag.

Det primære formål med at indføre den nye regel er, at den engelske klub ønsker at undgå, at der i fremtiden bliver skabt en form for jalousikultur i omklædningsrummet.

Et godt eksempel er, at Cristiano Ronaldo tjente markant mere end de 200.000 pund om uge. Flere britiske medier har rapporteret, at han tjente i omegnen af det dobbelte, da han spillede i Manchester United.

Han er dog ikke ene om dette, for også målmand David de Gea er en yderst velbetalt mand. Ifølge Daily Mail har han indkomst på 375.000 pund om ugen, hvilket er svarende til intet mindre end 3,2 millioner kroner.

Den nye politik kan dog få konsekvenser for den engelske klub. Ikke nok med, at det kan gøre det svært at tiltrække store stjerner, så kan det også være svært at holde fast i dem.

Blandt andet kan det betyde, at De Røde Djævle får svært ved at holde fast i en spiller som Marcus Rashford, der blandt andet er af interesse i PSG, hvor han sandsynligvis kan sikre sig markant mere end 200.000 pund om ugen.