Chelsea-stjerne overvejer at skifte nationalitet

Af: Nicolai Busekist

|

01/04/2022 14:00

Mest læste i dag

Han overvejer at skifte nationalitet, for at kunne komme til VM i Qatar. 

Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi oplever interesse fra Ghanas landshold, og deres kvalifikation til VM i 2022 kan potentielt give ham mulighed for at spille ved dette års VM.

Den 21-årige var en del af Englands U17-hold, som vandt VM i 2017, og har spillet for Three Lions tre gange.

Den sidste af hans tre landskampe under Gareth Southgate kom dog mod Kosovo i 2019, og han var ikke en del af truppen til EM i 2021.

I henhold til FIFA-reglerne har den unge stadig lov til at skifte nationalitet, og ifølge Mirror har Ghana undersøgt muligheden for at kunne tilknytte det unge talent.

Hudson-Odoi overvejer meget et skifte, da hans landskampe blev spillet, da han stadig var teenager. Chelsea-spillerens far, Bismark Odoi, har også været en del af ghanesiske landshold.

FIFA's regler ændrede sig i 2020, hvilket tillod fodboldspillere at skifte nationalitet, forudsat at de ikke havde spillet mere end tre landsholdskampe før de fyldte 21 år. 

Hudson-Odoi kan dermed blive den anden engelske landsholdsspiller til at skifte nationalitet siden 2020-regelændringen, da Steven Caulker repræsenterede Sierra Leone ved det netop overstået Africa Cup of Nations.

Ghana har allerede en række Premier League-spillere i truppen, der blandt andet tæller Crystal Palace-angriberen Jordan Ayew og Arsenal-midtbanespilleren Thomas Partey.