Christian Eriksen når flot milepæl: Jeg er glad og stolt

Af: Nicolai Busekist

|

18/10/2023 12:00

Christian Eriksen er en af de mest erfarne spillere på det danske landshold, og tirsdag aften spillede han sin landskamp nummer 126.

Mest læste i dag

Hvis Christian Eriksen formår at holde sit høje niveau, vil han have en plads på det danske landshold de næste par år. Dermed er der også en god chance for, at han bliver den dansker, der har spillet flest landskampe.

Tirsdag aften tog han endnu et skridt i denne retning, da han tangerede Dennis Rommedahl, der nåede at spille 126 landskampe. Det betyder, at de nu må deles om 3.-pladsen. I hvert fald indtil Christian Eriksen igen skal i aktion for landsholdet.

Simon Kjær er i skrivende stund den spiller, der har spillet flest kampe for det danske landshold. Christian Eriksen nærmer sig dog med hastige skridt, hvorfor det på et tidspunkt vil ske, at han ender med at overgå den 34-årige forsvarer.

Da Christian Eriksen er tre år yngre end Simon Kjær, er der næsten ikke nogen tvivl om, at han ender med at blive indehaver af rekorden. Intet tyder nemlig på, at han ikke har mindst et par år tilbage på toppen.

Forud for kampen mod San Marino, udtalte Christian Eriksen, at han er glad for at have tangeret Dennis Rommedahls rekord.

Det handler dog ikke blot om, at han dermed har taget et skridt tættere på at blive nummer et på listen. Det handler i lige så høj grad om, at den i dag 45-årige Dennis Rommedahl tog godt imod ham i Ajax og på landsholdet.

"Jeg er glad for at nå 126 kampe mod San Marino. Så kommer jeg på siden af Dennis Rommedahl," siger Christian Eriksen ifølge Ekstra Bladet, og fortsætter:

"Han tog rigtig godt imod mig, da jeg i sin tid startede i Ajax og på landsholdet. Jeg er glad og stolt for at nå op på det tal."