Mercedes har udset sig fremtidig afløser for Lewis Hamilton

Af: Nicolai Busekist

|

17/10/2023 11:00

Mercedes er i fuld gang med at planlægge en fremtidig uden Lewis Hamilton, og har nu udset sig en fremtidig afløser for briten.

Mest læste i dag

Både Lewis Hamilton og holdkammeraten George Russell har kontrakter til udgangen af 2025. Selvom der er mindst to år til, at holdet skal afløse en af deres kørere, er arbejdet allerede i gang.

Mercedes-boss Toto Wolff er derfor ivrig efter at finde nye talenter, som holdet kan udvikle. Her har de blandt andet udset sig den 17-årige Andrea Kimi Antonelli, der har været en del af deres akademi siden 2019.

Ifølge mediet GPFans tippes han til at få en succesfuld karriere hos Mercedes. Han vandt det italienske Formel 4-mesterskab i 2022, og har også sikret sig Formel Regional-EM-titlen med Prema Racing i år.

Potentielt kan det næste skridt være Formel 2, hvorfor han helt springer Formel 3 over. Dog er Wolff meget bevidst om, at han ikke vil lægge for meget pres på den unge kører.

"Mit livsprincip er, at jeg ikke vil flirte rundt, hvis mit ægteskab er lykkeligt. Det skaber kun kaos," sagde Wolff til Gazzetta dello Sport.

"Vi har et stærkt par (Russell og Hamilton, red.), som vi tror på. De var positive over for holdet, selvom bilen var forfærdelig."

"Derfor har vi aldrig talt med andre. Der er hurtige og interessante kørere. Det er der ingen tvivl om. Men vi fokuserer på os selv. Og på vores fremtidige mænd. Antonelli er for eksempel en meget talentfuld italiensk kører, som vi har investeret i."

"Han vandt alt i F4, fører Formel Regional-mesterskabet og har vist, at han er virkelig hurtig. Han er fantastisk at se. Men vi vil ikke lægge for meget pres på ham."

"Lad os afslutte arbejdet for 2023. Så ser vi, hvad vi skal gøre næste år. Det sker efter aftale med hans familie, som er meget afbalanceret. Andrea er kun 17 år, og vi vil ikke skræmme ham. Vi skal lade ham blive voksen. Vi skal gøre alting roligt."