Lewis Hamilton risikerer hårdere straf

15/10/2023 18:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Peter J Fox/Getty Images
Lewis Hamilton er allerede blevet straffet for sin forseelse under Qatars Grand Prix, men han risikerer nu, at den bliver skærpet.

Mest læste i dag

Det blev ikke til meget tid i bilen i Qatar for Lewis Hamilton. I første sving på første omgang kolliderede han med holdkammeraten George Russell, og måtte derefter udgå af løbet.

Da han befandt sig meget tæt på pitlane, besluttede han sig for at forlade sin bil og krydse banen, mens løbet var i gang. Det har i første omgang kostet ham en bøde på 50.000 euro, hvilket svarer til cirka 370.000 kroner.

Men nu lyder det, at det måske ikke er sikkert, at bøden er stor nok. Derfor er der en risiko for, at han ender med at få skærpet sin straf.

Sådan lyder det fra Det Internationale Motorsportsforbund (FIA). Ifølge Reuters har de meddelt, at de vil tage sagen til genovervejelse.

Dette skyldes efter sigende, at hans straf er blevet mødt med kritik. Flere mener, at han er sluppet for billigt, og dette har FIA nu taget til efterretning.

"FIA noterer sig, at Lewis var undskyldende ved den efterfølgende høring og erkendte, at det var et meget alvorligt sikkerhedsbrud," skriver FIA ifølge Reuters i en pressemeddelelse.

"Men hvis man tager hans status som rollemodel i betragtning, er FIA bekymret for det indtryk, hans handlinger måske har givet yngre kørere."

Efter at være kollideret med sin holdkammerat, endte Hamilton i gruset, og kunne derfor ikke køre videre. Det fik ham til at springe ud af bilen og krydse banen, hvilket er strengt forbudt midt i et løb.

Og egentlig nåede Hamilton kun lige over banen, før feltet kom i høj fart, lyder det fra FIA.