Max Verstappen kommer med pessimistisk udtalelse om F1-fremtid

Af: Nicolai Busekist

|

12/10/2023 14:00

Max Verstappen har igen udtalt sig pessimistisk omkring sin fremtid i Formel 1.

Mest læste i dag

Red Bull-kører Max Verstappen har flere gange udtalt sig pessimistisk omkring sin fremtid i Formel 1. Flere gange har han endda truet med at ville trække sig, hvis Formel 1 introducerer flere sprintløb.

Den hollandske stjerne kunne i denne weekend fejre sit tredje verdensmesterskab i træk, efter at have sikret sig en 2.-plads ved sprintløbet i Qatars Grand Prix. Dermed er han på niveau med nogle af sportens hele store legender, herunder Niki Lauda og Ayrton Senna.

Han har været ganske kryptisk omkring sin fremtid efter 2028, hvor hans nuværende aftale med Red Bull står til at udtale. Og nu har han igen antydet, at han kan ende med at trække sig fra sporten, når hans kontrakt udløber.

Tidligere har han faktisk antydet, at han kan finde på at stoppe før hans kontrakt udløber, hvis han havner i en bil, der ikke er i stand til at vinde løb.

Hvad der potentielt kan få ham til at blive ved er, at han i en alder af 26 år har vundet tre verdensmesterskaber. Det er derfor ikke utænkeligt, at han kan komme op på siden af Michael Schumacher og Lewis Hamilton, der begge har rekorden med syv verdensmesterskaber.

Reelt set kan han slå denne rekord inden 2028, hvor hans kontrakt udløber. Det er dog meget usandsynligt, at det kommer til at ske. I 2026 bliver helt nye regler introduceret, hvilket forventes at ryste godt rundt i feltet.

I podcasten F1 Nation har han nu afsløret, at hans pension primært kommer til at handle om, hvor længe han selv ønsker at være i sporten.

"Personligt er jeg stadig ung, selvom jeg har været i Formel 1 i et stykke tid. Jeg tror, jeg har en del år tilbage i mig, hvor jeg kan operere på mit bedste. Men ja, vi får se, hvor længe det er, for at være ærlig," sagde han, og fortsatte:

"Jeg tror, det handler mere om, hvor længe jeg vil være her, og det er anderledes."