Tidligere verdensmester kommer med skarp kritik af Lance Stroll

Af: Nicolai Busekist

|

10/10/2023 07:21

Lance Stroll har ikke haft den bedste sæson, og det har nu ført til kritik fra tidligere verdensmester Nico Rosberg.

Mest læste i dag

Nico Rosberg er ikke i tvivl. Hvis ikke Lance Strolls far havde ejet holdet, ville han stå uden job. Den tyske tidligere verdensmester mener ganske enkelt, at den unge canadier er for dårlig.

Heller ikke i forbindelse med Qatar Grand Prix lykkedes det Stroll at finde et højt niveau frem. Derimod kørte han en rigtig dårlig kvalifikation, hvor det kun blev til en 17.-plads.

Det gjorde ham så rasende, at han tilmed skubbede en medarbejder og kastede sit rat ud af bilen, da han kom retur til garagen.

Man kan ikke komme udenom, at hans præstationer generelt har været meget dårligere end holdkammeraten Fernano Alonsos. Derfor har han også været mødt af stor kritik gennem det meste af denne sæson.

Rosberg har udtalt, at han har forståelse for Strolls situation. Samtidig anerkendte han også det faktum, at der er ekstra pres på holdejerens søn. Alligevel er han af den opfattelse, at det ikke er godt nok fra Strolls side.

"Det er en vanskelig situation. Hvis han ikke var søn af manden, der ejer holdet, så ville han ikke køre på dette niveau næste år," sagde Rosberg til Sky Sports F1.

"Men selvfølgelig er det en anden situation, fordi hans far ejer holdet. Og man skal ikke glemme, at han i teorien kan køre bilen."

Da hans far Lawrence er både ejer og formand for holdet, kan det blive svært for den øvrige ledelse at skille sig af med ham. Derfor er det ikke specielt sandsynligt, at det rent faktisk kommer til at ske.

Aston Martin-boss Mike Krack har udtalt sig i kølvandet på Strolls reaktion efter kvalifikationen. Her gjorde han det klart, at der ikke skal lægges for meget i det, og at Stroll efterfølgende har sagt undskyld til holdet.

"Der er ikke noget problem på holdet. Vi har talt om det. Det hele er i orden," sagde han ifølge GPFans.