Trist nyt for Lewis Hamilton

09/10/2023 11:00

|

Jesper Bengtson

Foto: Peter J Fox/Getty Images
Mercedes-stjernen fik sig en straf efter weekendens løb.

Mest læste i dag

I en dramatisk vending ved Losail Grand Prix blev syvdobbelte verdensmester, Lewis Hamilton, involveret i en kontroversiel hændelse, der satte hans sikkerhed og hans konkurrenters i fare.

I starten af ​​løbet kom Hamilton i kontakt med sin holdkammerat, George Russell, i sving ét, hvilket resulterede i en kollision, der sendte Hamiltons bil ud i gruset og knækkede hans højre baghjul. En farlig situation, der kunne have haft alvorlige konsekvenser.

Det skriver Motorsport.com.

Da der var safety car, tog Hamilton en dristig beslutning, da han forlod sin beskadigede bil i gruset og krydsede banen fra ydersiden af ​​sving 1 til pitlane, blot få sekunder før George Russell dukkede op fra pitten.

Dette dristige træk sendte chokbølger gennem Formel 1-fællesskabet og førte til en efterfølgende undersøgelse af FIA-stewarderne.

Efter løbet udtrykte Hamilton sin undskyldning og forstod alvoren af ​​sit handling. Som en konsekvens fik han sin første irettesættelse i 2023 og en bøde på €50.000 (372.882 danske kroner, red.).

Foto: FIA

FIA-stewarderne udstedte en erklæring og udmeldte følgende:

"Efter at have styrtet ud af løbet i omgang 1, forlod føreren af ​​bil 44 sin bil i gruset og løb tilbage til pitten. Han krydsede derved sporet, der var strømførende på dette tidspunkt og nåede den indvendige kant af banen kun få sekunder før, at bil 63 nåede frem med høj hastighed efter at have forladt pitten. Han fortsatte derefter med at gå langs med banen, indtil han endelig forlod sporet."

De besluttede ikke at træffe yderligere skridt mod Hamilton for selve kollisionen, som blev vurderet som en typisk racerhændelse.

Russell, der formåede at fortsætte efter et pitstop for nye dæk, kæmpede sig tilbage til fjerdepladsen i et løb præget af obligatoriske dækskift og intens varme.

"Lewis og jeg, vi skal nok klare os," sagde Russell og fortsatte: "Vi har en enorm respekt for hinanden; intet var bevidst fra nogen af ​​siderne."

Hamilton tog ansvar for hele situationen i et opslag på X, som du kan se herunder.