UEFA melder ud: Alle kampe er udsat

Af: Nicolai Busekist

|

09/10/2023 09:54

I de seneste dage har der været tvivl om det, men nu har Det Europæiske Fodboldforbund endelig meldt ud.

Mest læste i dag

Torsdag var det planen, at Israel og Schweiz skulle mødes i en EM-kvalifikationskamp. Det kommer dog ikke til at ske, da kampen er blevet udsat på ubestemt tid.

Denne beslutning er blevet besluttet af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), hvilket de har meddelt på deres hjemmeside.

Det er naturligvis med god grund, at UEFA er kommet frem til den beslutning, at det rette vil være at udsætte den kommende kamp mellem Israel og Schweiz.

Årsagen til udsættelsen er den militære konflikt, der i weekenden brød ud. Her blev Israel angrebet med raketter af den palæstinensiske bevægelse Hamas.

Israel ville ikke blot se til, og de svarede derfor tilbage med et modangreb. Siden da er situationen i landet eskaleret, og derfor er man i UEFA nået frem til den konklusion, at det er nødvendigt at udsætte kampen.

"I lyset af sikkerhedssituationen i Israel har UEFA valgt at udsætte alle kampe på israelsk jord de næste uger," skriver fodboldforbundet ifølge Ritzau.

Det er ikke blot torsdagens EM-kvalifikationskamp mellem Israel og Schweiz, det har fået betydning for. Også en række kampe på U17- og U21-niveau er blevet påvirket af deres beslutning.

"UEFA vil følge situationen nøje og tager kontakt til de involverede hold, før vi træffer beslutninger omkring nye datoer for kampene," lyder det også fra forbundet.

Der er endnu intet blevet meldt ud om, hvornår UEFA forventer, at de udsatte kampe vil kunne spilles. Sandsynligvis afhænger det af, om det f.eks. vil være muligt at flytte kampene til et andet land.