Qatar-Grand-Prixet gemte på farlige hemmeligheder: Folk kan ikke tro deres egne øjne, når de hører hvad der skete med kørerne

Af: Emil Martesen

|

10/10/2023 16:00

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Der var ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I søndagens Formel 1-løb i Qatar blev grænserne for menneskelig udholdenhed sat på prøve, da kørerne måtte navigere i temperaturer nær 40 grader:

"I dag tror jeg, at vi fandt grænsen. Det er en skam, at vi skulle finde ud af det på denne måde", udtalte McLaren-køreren Lando Norris.

Men er det tid til at stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt sportens ledelse tager kørernes velfærd alvorligt nok?

Esteban Ocon brækkede sig i sin hjelm, Logan Sargeant måtte opgive løbet på grund af varmen, og Alex Albon blev indlagt med hedeslag.

Det skriver TV 2 Sport.

Landon Norris lægger heller ikke skjul på, at det er intet mindre end en farlig situation:

"Det er aldrig en god situation at være i med folk, der ender på hospitalet eller besvimer. Det er en farlig situation", tilføjede Landon Norris videre.

Disse hændelser udstiller en bekymrende tendens, hvor sportens glamour og hastighed måske overskygger de humane aspekter.

Max Verstappen, der vandt løbet, var også kritisk:

"Da jeg så vejrudsigten, før vi kom herned, så jeg ikke frem til det. Det er bare for varmt, og som Lando sagde, så har det ikke noget at gøre med, at man skal træne mere", sagde Max Verstappen.

George Russell fra Mercedes beskrev det som at være 'inde i en ovn', og Ferrari-holdchef Frederic Vasseur advarede:

"Jeg synes, vi er for tæt på grænsen, når du har kørere, der stopper, fordi de ikke kan fortsætte".

Spørgsmålet er nu, om Formel 1's ledelse vil tage disse alvorlige advarsler til efterretning. Det er ikke længere kun et spørgsmål om teknologi og hastighed, men også om menneskelig udholdenhed og velfærd.