FIA-ledelsen kommer med ildevarslende advarsel til ejerne af F1-baner

15/10/2023 12:15

|

Nicolai Busekist

Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images
FIA-præsident Mohamed Ben Sulayem er kommet med en meget konkret advarsel til ejerne af Formel 1-banerne.

Mest læste i dag

Formel 1-kalenderen byder på løb i hele verden, og derfor har kørerne også glæde af at besøge mange forskellige baner. Desværre er det ikke alle baner, der er en lige stor succes.

Især på det seneste har Formel 1 været præget af et stort problem med banegrænserne. Stort set alle kørere i hele feltet har oplevet at få omgangstider slettet, efter at have overskredet banegrænsen.

Ydermere er der også utallige kørere, der har fået en kvalifikation af dette. Ikke nok med det, så har det også resultere i adskillige tidsstraffe i selve løbene.

Dette har været til stor frustration for både kørere, hold og fans i denne sæson. Flere løbsweekender har nemlig været præget af nærmest endeløs sletning af omgangstider samt tidsstraffe for at overskride banegrænsen.

Ved Qatars Grand Prix måtte der slettes 51 omgangstider under søndagens løb. Derudover Lando Norris og Oscar Piastri blandt de i alt 12 kørere, der fik slettet omgange i kvalifikationen fredag.

Men i Østrig stod det endnu værre til, hvor FIA fik til opgave at undersøge over 1.200 mulige overskridelser af banegrænserne i løbet af weekenden.

Dette har resulteret i, at Ben Sulayem nu har udtalt, at der skal gøres noget ved problemet. Han mener nemlig, at det er med til at ødelægge oplevelsen for fans af sporten.

"Vi havde det samme problem i Østrig. Der var der 1.200 forseelser," sagde Ben Sulayem til MotorsportWeek.

"Og jeg er nødt til at sige tillykke til stewarderne, fordi de så det. Men er det løsningen? Nej."

"Løsningen er at forbedre selve banen. Jeg ved, at nogle er modstandere af det, men hvis de ikke gør det, er der ingen løb. Det er så enkelt som dette. Det har vi ikke råd til."

Baneejerne skal derfor optimere deres baner til Formel 1-løb, hvis de ikke vil risikere at miste deres lukrative kontrakter.