Flere ryttere er smuttet: Nu mangler Jonas Vingegaard holdkammerater

13/10/2023 08:15

|

Nicolai Busekist

Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Jonas Vingegaard og co. hos Jumbo-Visma får brug for at ruste op til den kommende sæson.

Mest læste i dag

Jumbo-Visma har de seneste år været det mest succesfulde hold i cykelsporten. Alligevel er flere ryttere fortid på holdet efter denne sæson. Det betyder, at det hollandske hold skal på rov blandt konkurrenterne.

Dette skyldes, at et World Tour-hold er forpligtet til at have 27 ryttere på kontrakt. Sådan forholder det sig ikke for Jumbo-Visma, når kalenderen skifter fra 2023 til 2024. På dette tidspunkt har de kun 26 – potentielt kun 25 – ryttere på kontrakt.

Det skriver TV 2 Sport.

Hos Jumbo-Visma er man naturligvis bevidste om, at der er behov for at hente forstærkninger på transfermarkedet. Derfor er de allerede i fuld gang med at undersøge deres muligheder for dette.

"Vi orienterer os stadig, og hvis en rytter opfylder vores idéer og standarder, vil vi se på det," fortæller Jumbo-Visma-sportsdirektør Merijn Zeeman til mediet WielerFlits.

Der er flere ryttere, der er fortid hos Jumbo-Visma. Det omfatter blandt andet Primoz Roglic, der har offentliggjort sit skifte til BORA - hansgrohe fra den kommende sæson.

Desuden har holdet også sagt farvel til Nathan Van Hooydonck, der på grund af hjerteproblemer har været nødt til helt at indstille sin karriere. Ydermere er der også tvivl om Michel Hessmanns fremtid som cykelrytter.

Dette skyldes, at han i øjeblikket er suspenderet efter en positiv dopingtest. Viser det sig, at Jumbo-Visma bliver nødt til at afskedige ham, åbner dette endnu en plads til den kommende sæson.

Hos Jumbo-Visma er man især interesserede i at finde en ideel afløser for Van Hooydonck. Han har været en meget vigtig hjælperytter for både Vingegaard og Roglic. Derfo er det afgørende for det hollandske hold at finde en type som ham.

"Nathan var en ekstremt værdifuld kraft i vores forårskampagne. Det er absolut urealistisk, at vi kan erstatte ham på dette tidspunkt på året. Og vi har muligheder for foråret med blandt andre Jan Tratnik og Matteo Jorgenson. Vi er allerede meget godt positioneret i klassikerne," siger Zeeman.