Det er blevet afblæst: Derfor håbede Magnus Cort på, at det ville ske

Af: Nicolai Busekist

|

08/10/2023 14:16

Det var ikke alle, der håbede på, at det ville komme til at ske. En af dem, der gjorde, var danske Magnus Cort.

Mest læste i dag

I de seneste uger har der været megen omtale om den potentielle fusion mellem de to storhold Jumbo-Visma og Soudal Quick-Step.

Det startede først med rygter om, at der havde været forhandlinger om en fusion mellem de to hold. Senere blev det også bekræftet, at det var på tale, men til sidst blev det ikke til noget.

Det er blevet bekræftet fra begge lejre, at fusionen er afblæst, da forhandlingerne løb ud i sandet. Derfor er der ikke længere udsigt til, at cykelsporten kunne få et nyt superhold med flere af sportens største stjerner under samme tag.

Rigtig mange er glade for, at det ikke kommer til at ske. Det er der flere årsager til, men for de fleste har det handlet om en frygt for, at det kunne gå hen og trække en del af spændingen ud af sporten.

En af dem, der dog ikke havde noget imod planerne om en fusion mellem de to hold, er den danske cykelrytter Magnus Cort.

Det har han afsløret i et interview med TV 2 Sport, hvor han dog ikke lægger skjul på, at det er af egoistiske årsager, at han havde håbet på en sådan fusion.

"Det lød lidt overraskende, men jeg håbede da meget på det. I og med jeg skifter til Uno-X næste år, så kunne det skabe en fordel, hvis der blev nedlagt en licens på World Touren. Så det var ligesom lidt længere ude, at man kunne tænke, hvad der teoretisk kunne ske," siger han til TV 2 Sport.

Uno-X, som fra næste er bliver hjemsted for Magnus Cort, har kun status af prokontinental—hold. Det betyder, at de ikke har en World Tour-licens, men det er noget, de arbejder på at få i fremtiden.