Nu er det afsløret: Derfor vinker Primoz Roglic farvel til Jumbo-Visma

07/10/2023 15:05

|

Nicolai Busekist

Primoz Roglic forlader Team Jumbo-Visma efter denne sæson, og nu er det kommet frem, hvorfor han søger nye udfordringer.

Mest læste i dag

Inden længe er Primoz Roglic fortid hos Jumbo-Visma, hvor han de seneste år har været holdkammerat med Jonas Vingegaard. I den kommende sæson skal han nemlig køre for holdet BORA - hansgrohe.

Den slovenske stjerne har endnu ikke sikret sig en samlet sejr i Tour de France. Det har han stadig en drøm om at kunne gøre, men med Jonas Vingegaard på holdet, er det usandsynligt, at det kommer til at ske som Jumbo-Visma-rytter.

Ifølge hans nye arbejdsgiver, er det netop dette, der har været medvirkende til, at han efter gensidig aftale har ophævet sin kontrakt med Jumbo-Visma.

"Jeg lyttede meget detaljeret til Primoz' interviews. Vi fandt ud af, at han ikke længere var så glad hos Jumbo-Visma grundet deres forståelige planer med lederrollen til Jonas Vingegaard på grund af hans alder. Han er en smule yngre og har vundet Tour de France to gange,"siger teammanager Ralph Denk ifølge TV 2 Sport.

Derudover var årets Vuelta a España også med til at få Roglic til at bryde sin kontrakt. Her endte han og Vingegaard med at fungere som hjælperyttere for Sepp Kuss, der havde kørt sig i førertrøjen.

"Primoz var ikke helt glad for, hvordan det kørte under Vueltaen, så jeg spurgte ham, om han var klar på at tale. Så siden Vueltaen gik det ret hurtigt indtil torsdag, hvor vi fik underskrevet kontrakten," fortsætter Denk.

I forbindelse med Vueltaen blev Roglic spurgt om sit syn på holdets beslutning om at føre Kuss til sejr. Det var han ikke meget for at sige noget om, og sagde blot, at han havde 'sine egne tanker' om det.