Det danske landshold modtager stor pris

Af: Nicolai Busekist

|

18/01/2022 20:10

Mest læste i dag

Under sommerens EM udspillede der sig uhyggelige scener. Efter det hele endte godt, har landsholdet nu vundet en fornem pris. 

Da Christian Eriksen i sommers faldt om på banen med et hjertestop i kampen mod Finland. Det var i det moment, at landsholdet viste sammenholdet og endnu holdte sammen i Eriksens svære situation. 

Det har mandag kastet en pris af sig. Det danske landshold og lægestaben omkring truppen, har nemlig vundet FIFA’s fair play award. De vandt blandt over Claudio Ranieri. 

Vinderen af prisen er blevet udpeget af et panel, som består af FIFA’s eksperter og andre indenfor fodboldverdenen. 

Landsholdet vandt ifølge FIFA på den heroiske indsats og sammenholdet: 

“De reagerede heroisk og hurtigt, efter Christian Eriksen faldt om i EM-kampen mod Finland. Eriksen fik hurtigt førstehjælp af både spillere og lægestab, mens de andre spillere skabte en cirkel for at skærme ham fra kameraerne," oplyste FIFA i normeringen. 

Landsholdet vandt altså foran Claudio Ranieri og Celtics Scott Brown. Claudio Ranieri fik hele sit hold til hylde de nykårede mestre fra Inter, mens Scott Brown var støtteperson for Glenn Kamara, der var udsat for racisme. 

Det er langt fra den første pris det danske landshold vinder for den store redningsindsats. Tilbage i september blev de sågar kåret til årets hold af den tyske sportsavis Bild.

Læs flere nyheder på Senest.dk.