Dommen er faldet: Declan Rice får karantæne

Af: Nicolai Busekist

|

18/06/2022 12:00

Mest læste i dag

West Ham-stjernen Declan Rice har formået at sikre sig selv en karantæne. Det betyder, at den engelske klub må klare sig uden ham.

Helt konkret er der tale om en europæisk karantæne. Det betyder, at han ikke er tvunget til at sidde ude, når der bliver taget hul på 2022/23-sæsonen af Premier League.

Derimod har UEFA besluttet, at han skal have to dages karantæne for episoden, hvor han beskyldte en dommer for at være korrupt, efter West Ham havde tabt til Eintracht Frankfurt i Europa League. Det skriver The Sun.

Sagen har været svær at undgå for Declan Rice, for ikke nok med, at der var utallige vidner til stede, så blev han også fanget af flere kameraer, da han kaldte en dommer for 'korrupt' i tunnellen efter nederlaget til Eintracht Frankfurt.

West Ham tabte 1-0 på aftenen og 3-1 i alt, da de blev sendt ud af semifinalen i Europa League på Deutsche Bank Park.

Efter kampen blev der delt optagelser fra tunnellen, der viser et sammenstød mellem den rasende Declan Rice og den spanske dommer Jesus Gil Manzan.

"Dommer! Dommer! Det er så dårligt. Det var så dårligt hele aftenen. Hvordan kan du være så dårlig? Ærligt talt," lød det fra Declan Rice, der fortsatte:

"Du er sikkert blevet betalt. Forbandet korruption."

For disse udtalelser har UEFA nu afjort, at han skal have to dages karantæne. Det betyder, at han ikke kan tage del i de første kampe i Europa Conference League.