Erling Haaland sætter ny rekord

15/03/2023 11:57

|

Nicolai Busekist

Foto: James Williamson - AMA/Getty Images

Mest læste i dag

Erling Haaland virker ikke til at være til at stoppe i denne sæson, hvor han onsdag aften scorede sit 39. mål i denne sæson.

Efter blot 57 minutters spil, havde Erling Haaland sendt intet mindre end fem bolde i kassen, da han og resten af Manchester City tørnede sammen med RB Leipzig i Champions League.

Han ville gerne have scoret et enkelt mål mere, da han dermed ville være den spiller, der havde scoret flest mål i en CL-kamp, men kort tid efter sin femte scoring, blev han pillet ud af Guardiola.

Til trods for, at han nu må dele rekorden for at have scoret flest mål i en CL-kamp med Messi og Luiz Adriano, kan han glæde sig over at have sikret sig en anden rekord.

De fem mål, som han scorede i tirsdagens kamp mod Leipzig, var nemlig nok til at bringe ham op på i alt 39 mål i denne sæson på tværs af alle turneringer.

Dermed kan den blot 22-årige nordmand bryste sig af at være den spiller i hele klubbens historie, der har scoret flest mål på en enkelt sæson.

Den tidligere rekord var Tommy Johnson indehaver af, da han scorede 38 mål i en sæson. Denne rekord har holdt ved siden 1929, men nu er han blevet vippet af tronen af en ung nordmand.

Og da der fortsat er 11 Premier League-kampe, mindst to Champions League-kvartfinaler samt en kvartfinale i FA Cuppen tilbage i denne sæson, er der en god chance for, at han får udbygget rekorden.