FC København idømt tre karantæner

Af: Nicolai Busekist

|

27/11/2021 15:20

Mest læste i dag

FC Købehavn er blevet idømt ikke blot en, heller to, men tre karantæner. Det sker i kølvandet på deres opgør mod AGF.

FC København-spiller Carlos Zeca er blevet idømt en karantæne, der betyder, at han skal sidde ud i to spilledage.

Udover Zeca er også en læge og en såkaldt official fra klubbens stab blevet idømt hver én spilledags karantæne.

Det fremgår ifølge TV 2 Sport af en dom fra Fodboldens Disciplinærinstans, der handler om efterspillet af kampen mellem FCK og AGF, der blev spillet i søndags.

Zeca slipper dog ikke med en karantæne. Han er nemlig også blevet idømt en bøde på 10.000 kroner.

Den pågældende official fra hovedstadsklubben skal også betale en bøde, men dog kun på 2.500 kr. FC København som klub er blevet idømt en både på 10.000 kr.

Det fremgår også af dommen, at yderligere en spiller er blevet undersøgt i forbindelse med sagen, men han er dog sluppet for en straf.

Ifølge dommerens rapport var de omtalte spillere i civilt tøj, da de efter kampen valgte at konfrontere dommerstaben. Zeca er ude med en skade, og derfor var han i civilt tøj ved kampen.

I rapporten fremgår det også, at de begge udviste en 'usportslig optræden', ligesom Zeca angiveligt var 'voldsomt aggressiv'. Samtidig bliver stemningen beskrevet som 'fjendtlig'.

Det er dog ikke blot spillerne, der får hårde ord med i rapporten. Det er også gældende for FC København som klub, der ifølge kendelsen viste 'illoyal og usportslig adfærd'.

Årsagen til, at det fremgår af kendelsen er, at folk fra klubben ikke ville oplyse navnet på den official, der anråbte fjerdedommeren. Den pågældende official nægtede også at udlevere sit navn, da han blev spurgt om det.