FCK er blevet idømt hård straf

09/12/2022 07:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Mest læste i dag

FC København er blevet idømt en straf af UEFA, og skal derfor lukke B-tribunen til den næste UEFA-kamp.

Da FCK tørnede sammen med Dortmund i Champions League, havde klubbens fans gang i et stort pyroshow - og det har nu fået konsekvenser for den danske hovedstadsklub.

UEFA har nemlig besluttet, at FCK skal straffes for episoden. Og det har de besluttet at gøre, ved at kræve, at FCK lukker ned for B-tribunen i Parken under næste UEFA-relaterede kamp.

Hertil skal klubben også betale en bøde på 300.000 kr. for at affyre og kaste fyrværkeri. Det skriver UEFA på sin hjemmeside.

B-tribunen er særligt kendt for at huse Sektion 12, som er FCK's stemningstribune. Derfor er det nogle af de mest inkarnerede fans, der udelukkes.

Det er dog ikke kun bøden for det store pyroshow, der skal betales. Klubben er nemlig også blevet idømt en bøde på 110.000 kr., fordi en række låger fra tribunen til banen ikke var lukket under kampen.

Listen fortsætter dog, for FCK skal også betale 105.000 kr. for at blokere adgangsvejene på stadion samt 75.000 kr. for et provokerende budskab under kampen - det er ikke blevet specificeret, hvilket budskab, der er tale om.

Det betyder, at FC København i alt skal punge ud med 588.000 kroner i bøde til UEFA.

I og med, at FCK er færdige med UEFA-kampe for i år, vil straffen først blive udløst næste sæson. Bøderne skal dog betales med det samme.