Helt vildt: Så længe gik der før Erling Haaland rørte bolden

Af: Nicolai Busekist

|

23/02/2023 11:57

Mest læste i dag

Erling Haaland var ikke meget i kontakt med bolden, da Manchester City onsdag aften tørnede sammen med RB Leipzig i Champions League.

Det er svært at komme udenom, at Erling Haaland har været en vital spiller for Manchester City i denne sæson. Til trods for dette, var han stort set usynlig onsdag aften.

Eller det skulle man i hvert fald tro, at han var, for der gik rigtig lang tid, før hans holdkammerater formåede at få spillet en bold i fødderne på ham.

På trods af, at de havde et stort overtag på det meste af kampen, havde de meget svært ved at få sat den norske stjerne op i løbet af kampen. Derfor gik der hele 67 minutter, inden han var i kontakt med bolden for første gang.

Det har også ført til, at den unge nordmand har fået dårlige karakterer hos de fleste medier, der har uddelt bedømmelser til det blå mandskab.

Hos lokalmediet Manchester Evening News har han ifølge Ekstra Bladet fået en karakter på fem. Det er ikke blot sjældent, at det sker - det var også den laveste karakter, der blev givet til alle City-spillere.

Selvom det ikke var meget, man så til ham onsdag aften, er det svært at benægte det faktum, at hans blotte tilstedeværelse har betydning for, hvordan modstanderholdets defensiv fungerer.

Til trods for, at der ofte er et stort fokus på ham blandt modstandernes forsvarsspillere, er det alligevel lykkedes ham at sende hele 32 bold i nettet i denne sæson.

Onsdag blev det dog ikke til endnu en scoring fra den 22-årige nordmand. Derimod bragte Riyad Mahrez det engelske hold i front efter 27 minutters spil, mens Josko Gvardiol fik udlignet i det 70. minut.