Hjulmand afslører: Derfor sad Simon Kjær på bænken

28/11/2022 07:54

|

Nicolai Busekist

Foto: Stu Forster/Getty Images

Mest læste i dag

Da Danmark og Frankrig tørnede sammen sent lørdag eftermiddag, var det med anfører Simon Kjær siddende på bænken.

Simon Kjær var ikke på banen, da Danmark spillede mod Frankrig i VM. Og det var noget, der fik flere til at undre sig over, om han havde pådraget sig en skade.

Forud for opgøret blev der ikke meldt noget ud, hvad der lå til grund for, at den 33-årige forsvarer var blevet sendt på bænken.

Efter kampen har landstræner Kasper Hjulmand dog forklaret, at den danske forsvarer kunne mærke noget ubehag i sit lår, hvorfor han traf en beslutning om at lade ham sidde over.

"Vi skal huske på, at han fik en alvorlig korsbåndsskade for 11 måneder siden. I skal vide, hvor meget det betyder for Simon at komme med her. Han har knoklet og arbejdet og gjort alt for at komme med her. Han kunne mærke lidt i sit lår," sagde han på et pressemøde søndag ifølge TV 2 Sport.

Hertil gjorde han det også klart, at det ikke var Kjær selv, der havde bedt om at få en plads på bænken. Derimod var det Hjulmand, der traf en beslutning om, at det ville være bedst.

"Du får ikke Simon til at melde fra til en kamp. Heller ikke hvis han har brækket begge ben. Men det er min opgave at stille det bedste hold til hver eneste kamp, så det er en beslutning, jeg må tage," sagde han, og fortsatte:

"Derudover er der mange ting i vægtskålen, når man vurderer spillere. Med den historie vi har haft, der har Simon været en vigtig del af hjertet og kammeratskabet på holdet. Det er min beslutning."