Joakim Mæhle bryder tavsheden om Atalanta-tid: Ordene får det til at løbe dig koldt ned ad ryggen

06/09/2023 07:00

|

Emil Martesen

Ifølge Joakim Mæhle var tiden i Atalanta langt fra noget eventyr.

Mest læste i dag

Danskerne er flygtet fra Atalanta i sommerens transfervindue. 

Mens Rasmus Højlunds store skifte til Manchester United er løbet med alle overskrifter, så er Joakim Mæhle smuttet ud af den italienske bagdør uden samme store opmærksomhed.

At vinke farvel til Atalanta er dog noget, der passer den danske landsholds-darling meget godt, da tiden i den italienske klub ikke ligefrem var et rosenrødt eventyr.

I et interview med bold.dk deler danskeren hidtil skjulte detaljer om, hvordan han følte sig mentalt presset under ledelse af træneren, Gian Piero Gasperini.

Mere et nummer end en del af et hold

Udover at den danske landsholdsstjerne ønskede sig en ny udfordring, så savnede han også en anden stemning omkring det at spille på et fodboldhold:

“Jeg havde brug for en ny udfordring i min karriere. Jeg skulle et sted hen, hvor jeg kunne få en anden rolle end i Atalanta. I stedet for at være et nummer på blokken bliver man lidt mere end del af en spillertrup med sammenhold og humør i omklædningsrummet, og det synes jeg, at jeg har ledt lidt efter”, siger han til bold.dk.

Men det var ikke kun med hensyn til spillet på banen, at Gian Piero Gasperini var hård.

Joakim Mæhle beskriver nemlig en hverdag, hvor træneren havde fuld kontrol over spillerne - endda til det punkt, hvor han bestemte, at spillerne skulle overnatte på træningsanlægget efter dobbelttræninger. 

Måtte ikke køre bil med Rasmus Højlund

Især et moment husker Joakim Mæhle klart, som han nævner i forlængelse af, at man ikke havde en personlig og god relation med træneren i den italienske klub:

“Han svinede mig eksempelvis, da Rasmus (Højlund, red.) kom derned, fordi vi kørte i bil sammen. Det ville han ikke have, fordi vi kunne sidde og hygge os på vej til træning. Det vil han ikke have, og det fik jeg skæld ud over, selv om jeg havde fået at vide af klubben, at jeg gerne måtte have ham med, så de ikke skulle bestille en chauffør.”

Den 26-årige dansker er nu klar til en ny start i Tyskland, hvor han skal tørne ud for Wolfsburg.