Juventus indgår forlig: Skal betale enorm bøde

Af: Nicolai Busekist

|

31/05/2023 06:38

Mest læste i dag

Juventus har indgået et forlig i den meget omtalte sag om tvivlsom regnskabsførelse og udbetaling af sort løn.

Det har kostet Juventus dyrt, at de har rodet med tallene i regnskabet. Ikke nok med, at de har fået fratrukket point, så skal de også betale en stor bøde.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Juventus indgået et forlig i sagen, der betyder, at de skal betale en bøde på 718.000 euro. Det svarer til omtrent 5,3 millioner kroner.

Hertil indebærer dette forlig også, at de frasiger sig alle muligheder for at appellere i andre verserende sager.

Desuden undgår den italienske storklub at få fratrukket flere point, hvilket sandsynligvis er det vigtigste for klubben.

For nylig blev det offentliggjort, at Juventus var blevet idømt en straf og havde fået fratrukket ti point i Serie A. Her var der tale om en anden sag, hvor omdrejningspunktet var værdisætning af spillere. Denne sag har fået navnet PlusValenza-sagen.

Da de har fået fratrukket ti point, og tabte til AC Milan i weekenden, er Juventus ikke i stand til at nå en 4. plads i Serie A. Det betyder, at Torino-klubben ikke får en plads i Champions League næste år.

Juventus er ikke den eneste klub, der har været i søgelyset i PlusValenza-sagen. Faktisk er den italienske storklub kun en ud af ni klubber, der er blevet efterforsket i denne forbindelse.

Indtil videre er Torino-klubben dog ene om at være blevet dømt for at have kunstigt oppustet værdien på deres spillere.