Kort efter trist nyhed: Nu bryder FCK tavsheden

17/08/2023 19:51

|

Emil Martesen

Foto: Lars Ronbog/Getty Images

Mest læste i dag

Nu bryder FCK tavsheden i kølvandet på den triste nyhed.

Efter en episode med pyroteknik under en kamp mod Sparta Prag, har UEFA truffet en beslutning, der i den grad må siges at påvirke FC Københavns fans.

'The Double'-vinderne må nemlig sande ikke at have fans med til den svære udekamp, der venter lige om hjørnet, når der blændes op for den sidste og afgørende runde inden det prestigefyldte Champions League-gruppespil.

Det oplyste UEFA på deres hjemmeside.

Denne beslutning kom som en konsekvens af tidligere overtrædelser fra FCK's side, herunder en betinget dom fra en kamp mod Dortmund.

Men det stopper ikke her.

Ud over at forhindre fans i at deltage i kampen, har UEFA også pålagt FCK en bøde på 156.000 danske kroner.

Og mens FCK tager hul på forberedelserne til deres opgør mod Raków Częstochowa, er spørgsmålet nu, hvordan dette UEFA-forbud vil påvirke holdets moral og præstation på banen.

Står det til FCK selv, så lægger de ikke skjul på, at de accepterer UEFAs beslutning og opfordrer alle til at blive væk fra kampen.

Det skriver de på deres hjemmeside.

"Denne dom - og de seneste klubben har modtaget fra UEFA - peger i retning af lignende konsekvenser med totalt eller delvist forbud mod at have fans på stadion til både hjemme- og udekampe, hvis brugen af pyroteknik fortsætter til de kommende europæiske kampe.

Derfor indskærper vi igen kraftigt, at det er helt utilstedeligt at affyre pyroteknik mod banen eller andre steder på stadion, da det er forbundet med stor risiko for andre fans, spillere, dommere og andre aktører omkring kampen", lyder det fra FCK på hjemmesiden.