Land nægter at spille VM-kvalifikationskamp

Af: Nicolai Busekist

|

26/02/2022 22:01

Mest læste i dag

Landet nægter at spille deres kvalifikationskamp forud for VM i Qatar til vinter. 

Polen nægter at spille deres VM-kvalifikationskamp mod Rusland, efter de har indledt en krig mod Ukraine.

Lederen af ​​det polske fodboldforbund, Cezary Kulesza, meddelte lørdag, at Polen ikke havde tænkt sig at spille deres kommende VM-kvalifikationskamp mod Rusland, der skulle finde sted den 24. marts.

FIFA har nemlig ikke udelukket Rusland fra kvalifikationsprocessen og siger kun, at det russiske forbund bliver nødt til at finde alternative spillesteder uden for landet for at være vært for kampe.

Men Polen vil altså slet ikke spille mod Rusland efter invasionen af Ukraine: 

"Ikke flere ord. Tid til at handle. På grund af eskaleringen af ​​den Russiske Føderations aggression mod Ukraine, har det polske landshold ikke til hensigt at spille kampen mod Rusland. Dette er den eneste rigtige beslutning," skriver Cezary Kulesza på Twitter.

Den polske stjerneangriber Robert Lewandowski bakker op om beslutning, da han heller ikke ser kampen som en mulighed: 

"Jeg kan ikke forestille mig at spille en kamp med det russiske landshold i en situation, hvor russisk væbnet aggression i Ukraine fortsætter. Russiske fodboldspillere og fans er ikke ansvarlige for dette, men vi kan ikke lade som om, der ikke sker noget," siger Robert Lewandowski.

Polens holdning øger presset på FIFA for at handle og smide det russiske hold ud af VM-kvalifikationen. FIFA har indtil videre fordømt Ruslands invasion af Ukraine, men har foretaget sig yderligere på nuværende tidspunkt.