Leeds United har fået ny ejer

11/06/2023 07:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Gareth Copley/Getty Images

Mest læste i dag

Der er sket flere ændringer i Leeds United for tiden. De er rykket ned fra Premier League, og har nu også fået ny ejer. 

Fodboldklubben Leeds United har fået en ny ejer. Det skyldes, at en amerikansk gruppe har valgt at købe Andrea Radrizzani ud af klubben. 

I denne sæson fik de ikke gjort nok til at sikre sig en plads i Premier League i næste sæson. I stedet må de se i øjnene, at de skal spille i Championship. 

Det er dog ikke det eneste nye, der er sket i Leeds på det seneste. Fredag er det blevet meldt ud, at der er kommet en ny majoritetsejer i den engelske klub. 

I en kort meddelelse på sin hjemmeside, skriver Leeds United ifølge Ritzau, at Aser Ventures er nået til enighed med 49ers Enterprises om en handel. 

Der er endnu ikke kommet helt styr på detaljerne, hvorfor der vil blive meldt mere information ud på et senere tidspunkt. 

Sky Sports skriver, at 49ers Enterprises ikke er helt nye som ejere i Leeds United. Inden købet havde de 44 procent af anparterne i klubben. Den nye aftale betyder, at de nu har købt de sidste 56 procent, og derfor ejer hele klubben. 

Inden købet, var det italienske Andrea Radrizzani, der via Aser Ventures, ejede resten af klubben. Han købte i 2017 den første halvdel af klubben, men det var ikke nok for ham. Senere samme år smed han igen en pose penge for at overtage den anden halvdel. 

49ers Enterprises er ikke helt nye i sportens verden. Det er en gruppe af investorer, der også ejer NFL-holdet San Francisco 49ers. Det er naturligvis deraf, at navnet til deres selskab er opstået. 

Ifølge Sporting News er det den 72-årige milliardær Denise DeBartolo York, der står i spidsen for gruppen. Hun har en estimeret formue på 5,1 milliarder dollars. 

Det er derfor også York, der har stået i spidsen for at overtage resten af anparten i den engelske klub.