Lionel Messi sætter ny rekord

29/05/2023 11:56

|

Nicolai Busekist

Foto: Alex Grimm/Getty Images

Mest læste i dag

Paris Saint-Germain kan igen bryste sig af at være blevet kåret som franske mestre. Og Lionel Messi har sikret sig endnu en rekord.

Efter en kamp på udebane mod Strasbourg, der endte 1-1 på et mål af Lionel Messi, kan Paris Saint-Germain kalde sig franske mestre. Det er klubbens 11. af slagsen.

Der er kun en enkelt spillerunde tilbage i Ligue 1. Derfor er det ikke muligt for Lens, der er de nærmeste forfølgere, at indhente dem.

PSG har hentet i alt 85 point efter 37 kampe. Det er nok til at give dem en 1. plads med fire point ned til Lens. De vandt 3-0 hjemme i deres seneste kamp, og har nu 81 point.

Efter omtrent en times spil fik Lionel Messi sendt PSG på sejrskurs, da han scorede til 1-0. Oplægget kom fra Kylian Mbappé, der derfor også spillede en rolle i det vigtige mål.

Ifølge statistiksiden Opta var det ikke blot et vigtigt mål i den forstand, at det sikrede dem et fransk mesterskab. Det var nemlig også et historisk mål for Lionel Messi.

Med lørdagens mål er han nået op på 496 mål i de fem bedste ligaer, hvilket omfatter Premier League, La Liga, Serie A, Bundesligaen og Ligue 1.

Det er et enkelt mål mere end Cristiano Ronaldo, der har scoret 495 mål fordelt på de fem ligaer. Ifølge Opta er der ingen andre spillere, der kan bryste sig af at have scoret lige så mange mål.

PSG formåede ikke at holde deres føring helt til slutfløjtet. I anden halvleg kom den indskiftede angriber Kevin Gamerio til en chance. Denne udnyttede han til at udligne til 1-1 for Strasbourg.

Til trods for, at truppen sandsynligvis havde håbet på en sejr, betød udligningen ikke det store for PSG. Det ene point var nemlig nok til at sikre dem guldet i denne sæson.

Dermed fortsætter de deres store dominans af Ligue 1, som de har vundet ni gange i de seneste 11 år. Den første titel blev fundet tilbage i 1985/86-sæsonen.