Medie: Overraskende forhandlinger om Saudi Arabien i Champions League har set dagens lys

Af: Emil Martesen

|

18/08/2023 17:15

Mest læste i dag

Der er eftersigende taget hul på særdeles overraskende forhandlinger.

Saudi-Arabien har i de seneste år intensiveret sin indsats inden for fodboldverdenen. Med en række højprofilerede spillertransfers til landets klubber er det klart, at nationen ønsker at etablere sig som en fodboldmagt.

Men nu tager ambitionerne en endnu mere dristig drejning.

Det skriver den italienske avis, Corriere dello Sport, der ikke lægger skjul på, at ledere fra de mest prominente saudiarabiske fodboldklubber arbejder sammen med investeringsfonden Public Investment Fund på at opnå en plads i UEFA Champions League.

Dette skridt ville markere en hidtil uset udvidelse af turneringen, da Saudi-Arabien geografisk set ikke hører under UEFA's jurisdiktion.

Den foreslåede anmodning kommer i kølvandet på en kommende reform af Champions League, hvor turneringen vil udvide med fire ekstra pladser.

Og selvom UEFA allerede har skitseret, hvordan disse pladser vil blive fordelt, håber saudiaraberne at overtale forbundet til at reservere et wildcard til den saudiarabiske mesterklub.

Mens nogle kan se dette som et kontroversielt skridt, understreger det Saudi-Arabiens ønske om at blive anerkendt på den globale fodboldscene.

Med denne potentielle udvidelse af Champions League kan det europæiske fodboldlandskab ændre sig markant i de kommende år.