Morten Olsen hylder Pelé

Af: Nicolai Busekist

|

30/12/2022 10:35

Mest læste i dag

Efter længere tids sygdom, er fodboldlegenden Pelé afgået ved døden i en alder af 82 år. Nu hyldes han af Morten Olsen.

Efter nyheden om Pelés død, er det strømmet ind med hyldester fra hele verden. Én af dem, der har hyldet den nu afdød fodboldlegende, er Morten Olsen.

Han har afsløret, at for ham, var Pelé i en tidlig alder symbolet på det ypperste, man kunne opnå, når det kommer til fodbold.

Den brasilianske stjerne nået at vinde VM tre gange i løbet af sin karriere, hvilket er noget helt særligt. Mange opnår end ikke at vinde verdensmesterskabet én gang i løbet af en fodboldkarriere.

"Pelé var tre gange verdensmester. Det er jo fuldstændig unikt. Derfor står han jo som værende den første store spiller - især fra det dengang ukendte Sydamerika," siger Morten Olsen ifølge Ritzau.

Han holder sig heller ikke tilbage, når han roser, hvordan Pelé var i stand til at udfolde sig på en fodboldbane. Ligeledes tilslutter han sig koret, der kalder ham en af de bedste spillere gennem historien.

"Han havde den teknik, hurtighed og angrebsmæssige alsidighed, som gør, at han jo i dag med rette af mange betegnes som værende blandt de helt store inden for fodbolden de sidste 50 år sammen med Diego Maradona, Lionel Messi og Johan Cruyff måske," siger han.

Han runder af med at sige, at der ha været store spillere i hver generation, og at han ser Pelé som den absolut største i hans generation.