Neymar idømt enorm bøde

04/07/2023 06:18

|

Nicolai Busekist

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Mest læste i dag

Fodboldstjernen Neymar er blevet idømt en enorm bøde i forbindelse med sit husprojekt i Neymar.

Der har på det seneste floreret en række billeder af Neymars nye hus på nettet. Hvis man ser nærmere på disse, får man hurtigt en fornemmelse af, at det ikke er helt billigt.

Selvom det i forvejen har været et dyrt projekt for den brasilianske stjerne, så er det netop blevet endnu dyrere. Den kendte PSG-spiller er nemlig blevet idømt en enorm bøde i forbindelse med husbyggeriet.

Ifølge Ritzau har dette medført, at hans projekt er blevet intet mindre end 16 millioner brasilianske real dyrere. Det er en omkostningsstigning, der er til at mærke, da det er svarende til 22,9 millioner kroner.

Bødet er han blevet idømt for brud på miljølovgivningen i området. Det er noget, der bliver taget meget seriøst i område, hvor han bygger sit hus, hvilket kan ses på størrelsen af bøden.

Miljømyndigheder i kystbyen Mangaratiba, hvor huset ligger, er nået frem til den konklusion, at byggeriet har forbrudt sig mod flere regler. Konkret har de besluttet, at projektet har overtrådt reglerne i forbindelse med omdirigering af ferskvand samt flytning af sand og sten.

I en pressemeddelelse fra Mangaratibas miljømyndighed fremgår det, at overtrædelserne er sket i forbindelse med 'konstruktionen af en kunstig sø ved palæet'.

Hvad der sandsynligvis blot skulle have været en hyggelig tilføjelse til grunden ved palæet, er nu endt med at koste Neymar en formue.

Han har dog en imponerende hyre i Paris Saint-Germain, hvorfor det næppe bliver problematisk for ham at finde pengene til at betale den enorme bøde.

Selvom han nu er blevet idømt en bøde, er sagen ikke helt slut endnu. Den er også under efterforskning ved anklagemyndigheden og delstatspolitiet fra delstaten Rio de Janeiro. Det kan derfor ikke afvises, at sagen kommer til at udvikle sig yderligere.

En talsperson for Neymar har afvist at kommentere på sagen, skriver Ritzau.