Neymar risikerer flere år bag tremmer

Af: Nicolai Busekist

|

28/07/2022 08:57

Mest læste i dag

Neymar risikerer at skulle tilbringe flere år bag tremmer, hvis han kendes skyldig i den retssag, der tages hul på senere i år.

I oktober skal Neymar i retten. Det skyldes, at der har været en række uregelmæssiger i forbindelse med hans skifte fra Santos til Barcelona.

Det er en sag, der har stået på i mange år, men nu er det blevet slået fast, at den bliver genstand for en retssag. Sagen kommer til at blive behandlet fra 17. oktober til 31. oktober.

Det er dog ikke kun den brasilianske stjerne, der er havnet i fedtefadet. De tidligere klubpræsident Josep Martia Bartomeu og Sandro Rosell samt Neymars forældre er også tiltalt, skriver The Sun.

Nyhedsbureauet AFP oplyser, at anklagerne mod de tiltalte i sagen, lyder på blandt andet korruption og bedrageri.

Anklagemyndigheden vil kræve, at både Neymar og hans far bliver fængslet i to år. Hertil vil man også kræve, at de hver bliver tildelt en bøde på ca. 75 millioner kroner.

Det brasilianske firma DIS, der ejede en del af rettighederne til Neymar, da han blev solgt, er af den opfattelse, at de er blevet snydt i forbindelse med handlen.

De mener nemlig, at Neymar-lejren har skjult det egentlige beløb, der var involveret i handlen, for selv at kunne tage flere penge i lommen.