10/09/2023 06:07

Neymar har skrevet endnu en rekord på sit CV, da han nu er den mest scorende spiller for Brasiliens landshold.

Mest læste i dag

Natten til lørdag dansk tid formåede Neymar at skrive sig ind i historiebøgerne, ved at blive den mest scorende spiller på det brasilianske landshold.

Den 31-årige stjerne scorede to mål, da Brasilien vandt 5-1 over Bolivia i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

Foruden for kampen mod Bolivia, havde han scoret 77 mål. Det samme var tilfældet for Pelé, som døde i slutningen af 2022. Derfor delte de rekorden, men nu er Neymar indehaver af den på egen hånd.

Faktisk kunne han have slået rekorden allerede efter 17 minutters spilletid. Her fik han et straffespark, som han dog ikke formåede at sende i nettet.

Den brasilianske stjerne var end ikke den første til at score. Det var derimod Real Madrid-spiller Rodrygo, som åbnede scoringen.

I starten af anden halvleg begyndte det for alvor at tage fart for Brasilien. Efter blot en times spil stod der pludselig 4-0, og Neymar havde formået at score sit rekordmål.

Den tidligere PSG- og FC Barcelona-spiller fik serveret en bold midt i feltet, som han sparkede fladt i nettet.

Senere fik han igen en chance for at score, hvilket han udnyttede. Det betød, at Neymar kunne forlade banen som indehaver af rekorden for flest mål for det brasilianske landshold med 79 scoringer.

"Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville nå rekorden. Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er en bedre fodboldspiller end Pelé. Jeg har altid ønsket at skrive min egen historie og skrive mig ind i brasiliansk fodbolds og landsholdets historie. Det gjorde jeg i dag," sagde Neymar ifølge Reuters efter kampen.

Selvom han scorede to mål i opgøret, var det ikke, hvad der imponerede mest. Derimod havde han chancen for at score, hvad der kunne have været en kandidat til årets mål.

Fem minutter efter pausen begav han sig ud på lidt af en dribletur, hvor han endte med at sætte hele fem spillere fra Bolivia. Til sidst stod han overfor udeholdets keeper, men kunne ikke få bolden sendt i nettet.