Nicki Bille idømt fængselsstraf

Af: Nicolai Busekist

|

18/11/2021 15:47

Mest læste i dag

Den tidligere professionelle fodboldspiller Nicki Bille er ved Københavns Byret blevet idømt en straf på 60 dages betinget fængsel.

Nicki Bille har scoret sig endnu en dom. Denne gang er han blevet idømt 60 dages betinget fængsel for en hel stribe lovovertrædelser, ifølge SE og HØR.

Ikke nok med, at han er blevet idømt en betinget fængselstraf, så er han også blevet dømt til at skulle betale en bøde på 5.000 kroner.

Den tidligere fodboldspiller kan også se frem til at skulle udføre 80 timers samfundstjeneste. Slutteligt er han også blevet pålagt at betale sagens omkostninger.

I alt var den 33-årige Nicki Bille ved torsdagens retssag tiltalt for 13 forhold, men han blev dog kun kendt skyldig i 12 af dem.

Flere af forholdene handlede om et voldsomt biluheld, som han var en del af i sommeren 2019 på Amagermotorvejen.

I forbindelse med uheldet skulle han ifølge politiet i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde og under påvirkning af euforiserende stoffer have påkørt en anden bil.

Derudover kørte Nicki Bille angiveligt også med en hastighed over den tilladte hastighedsgrænse, ligesom han tilsyneladende kørte i nødsporet.

Den tidligere professionelle fodboldspiller var også tiltalt for besiddelse af euforiserende stoffer og tyveri af en Dior-parfume i Københavns Lufthavn.

I retten erklærede han sig skyldig i syv af de i alt 13 forhold, som han var tiltalt for. Han erklærede sig dog ikke skyldig i de seks forhold, der omhandlede ulykken på Amagermotorvejen.

I denne forbindelse forklarede han, at han ikke tog stoffer inden ulykken, men at han først tog stoffer efter ulykken, mens han ventede på skadestuen.

Dog indrømmede han, at han havde drukket vodka, inden han satte sig bag rattet i sin Mercedes.

Nicki Billes advokat, Asser Gregersen, forklarede efter dommen, at Bille endnu ikke har besluttet, om han vil anke dommen.