Nu er det officielt: Luis Enrique tager over i storklub

Af: Nicolai Busekist

|

06/07/2023 06:05

Mest læste i dag

Der har været rygter om det i flere uger, men nu er det endelig blevet officielt. Luis Enrique har taget over som træner i Paris Saint-Germain.

Det har længe været på tale, at det ville ske, men Paris Saint-Germain har ikke ønsket at bekræfte det. Det har de nu gjort, og det er officielt meldt ud, at Christophe Galtier er blevet smidt på porten.

Det har den franske storklub afsløret i et opslag på det sociale medie Twitter.

Flere franske medier har i de seneste uger rapporteret om, at fyringen var på vej. Det har ulmet længe, da Galtier har været genstand for massiv kritik i løbet af sæsonen.

Umiddelbart efter blev det også meldt ud, at de havde indgået en aftale med en ny træner. Som det har været forventet længe, er det spanske Luis Enrique, der har overtaget trænersædet. Han har fået en toårig kontrakt med klubben.

Enrique har stor erfaring som træner, og har blandt andet stået i spidsen for FC Barcelona samt det spanske landshold.

Læs også: 11 mands mål

I FC Barcelona var han i 2015 med til at vinde 'The Treble', hvilket betyder, at de vandt ligaen, pokalturneringen samt Champions League i samme sæson.

Efter et VM, der ikke gik, som forventet, blev Enrique fyret som landstræner af det spanske fodboldforbund. Siden da har der været spekuleret i, hvad den 53-årige træner ville kaste sig over.

Blandt andet har han været kædet sammen med Premier League-klubberne Tottenham og Chelsea, der på det seneste har været på udkig efter nye trænere.

Han var angiveligt til flere samtaler med Chelsea, inden forhandlingerne løb ud i sandet. Her er det i stedet Mauricio Pochettino, der er blevet lavet til at skulle rydde og skabe bedre resultater, end de har formået at gøre i denne sæson.