Premier League lander ny TV-aftale for vildt milliardbeløb

Af: Nicolai Busekist

|

19/11/2021 13:44

Mest læste i dag

Premier League har netop sikret sig en betaling på adskillige milliarder for rettighederne til at vise PL-fodbold.

Premier League har netop forlænget deres aftale med tv-stationen NBC, der har rettighederne til at vise kampe fra den engelske liga på det amerikanske marked.

Den nye aftale, der løber over de kommende seks år, har sikret Premier League en habil indbetaling. Rettighederne har nemlig kostet intet mindre end to milliarder pund, skriver The Athletic.

Det er svarende til intet mindre end 17,6 milliarder danske kroner, hvilket må siges at være et beløb, der luner godt i kassen hos den engelske liga.

Prisen for rettighederne er blevet skruet markant op, siden de sidst indgik en aftale med NBC. Faktisk er det et godt stykke over det dobbelte af, hvad NBC betalte, da de indgik den seneste aftale i 2015.

"Interessen for Premier League bliver større og større, og det er herligt at se den voksende globale efterspørgsel efter at se vores kampe og tage del i vores liga," lyder det ifølge The Athletic fra Richard Masters, der er Premier Leagues administrerende direktør.

Den nye aftale med NBC omfatter rettighederne til at sende samtlige 380 ligakampe i løbet af sæsonen, lyder det fra TV 2 Sport.

Desuden skriver flere britiske medier, at Premier League er et hit i USA, hvor kampene i denne sæson gennemsnitligt har haft mere end 600.000 seere.

Det vidner om, at der har været fremgang, da det er det højeste på dette tidspunkt i sæsonen siden 2015/16. Ikke nok med det, så er det en stigning på hele 14 procent sammenlignet med sidste år.