Qatars emir klar med stort bud på Manchester United

Af: Nicolai Busekist

|

15/02/2023 09:56

Mest læste i dag

Qatars emir er interesseret i at købe Manchester United, og siges at være klar med et stort bud på klubben.

Kampen om at købe fodboldklubben Manchester United, er begyndt at spidse til, og nu lyder det, at Qatars emir skulle være klar med et bud på mere end 4 milliarder pund.

Det skriver det britiske medie The Sun.

De nuværende ejere af klubben, den amerikanske Glazer-familie, har gjort sat fredag som deadline for at afgive bud på klubben.

Og ifølge The Guardian vil det være Qatars emir, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, der kommer til at stå i spidsen for et bud fra ørkenstaten.

Buddet kommer sandsynligt fra Qatar Investment Authority, der siges at have en værdi på omtrent 370 milliarder pund. De har allerede afholdt samtaler med Glazer-familien.

Den 42-årig emir mener dog ikke, at den engelske klub overstiger 4,5 milliarder pund. Han vil derfor ikke betale de 6 milliarder pund, som ejerfamilien mener, at den er værd.

Sheikh Tamin, der selv har en formue på 1,6 milliarder pund, er allerede ejer af klubben Paris Saint-Germain via Qatar Sports Investment.

Thani-familien har investeret i en række prominente ejendomme verden over, hvilket omfatter Londons Shard-skyskraber, Olympic Village, Harrods, Canary Wharf, Empire State Building m.fl.

Den royale familie har desuden også foretaget større investeringer i virksomheder såsom Barclays Bank, British Airways og Volkswagen.