Rasmus Højlund bliver sammenlignet med verdensstjerne

Af: Nicolai Busekist

|

13/02/2023 07:57

Mest læste i dag

Danske Rasmus Højlund har noget at leve op til, hvis der skal være hold i den sammenligning, som hans træner, Gian Piero Gasperini, har lavet.

Det er svært at benægte, at danske Rasmus Højlund har fået en rigtig god start i Atalanta, der sidste år hentede ham i Sturm Graz for 17 mio. euro (126 mio. kr.).

Faktisk er det gået ham så godt, at hans træner er kommet med en sammenligning, der alt andet lige vil komme til at lægge pres på den blot 20-årige angriber.

Hans træner, Gian Piero Gasperini, har nemlig valgt at sammenligne ham med ingen ringere end Erling Haaland.

"Han minder om Haaland. Han er en meget hurtig spiller, han løber 100 meter på 11 sekunder, han har et lavt tyngdepunkt, og det er en ekstraordinær gave i fodbold. Jeg er overbevist om, at han vil få en fantastisk karriere," siger Gasperini til Sky Sport Italia ifølge B.T.

På trods af dette, mener han også, at der stadig er plads til, at han kan udvikle sig. Højlund er nemlig ikke perfekt, men har derimod 'stadig store mangler'.

I alt har han fået spilletid i 18 kampe i Serie A, hvor han har bidraget med fem mål.

Det er især i år, at han har bidraget med mål, da fire af hans mål er scoret i det nye år.

Det er ikke blot i Italien, at man har fået øje på den unge dansker. Det har landstræner Kasper Hjulmand også, hvorfor han sidste år valgte at give ham debut for landsholdet i en kamp mod Kroatien.